Kaip išsirinkti patikimą ir patogią keptuvę?

Kaip išsirinkti patikimą ir patogią keptuvę?

Seniau nebuvo didelio keptuvių pasirinkimo, viskas buvo paprasta ir nesudėtinga. Tačiau dabar apsilankę bet kurioje parduotuvėje ir pasidairę ar paklausę konsultanto, apie keptuves, sulauktumėte daugybės klausimų, viskas nuo jūsų mėgstamų patiekalų iki šeimos dydžio ir pirkiniui skiriamo biudžeto. Ir tai tikrai ne šiaip sau klausimai. Šiais laikais keptuvių pasirinkimo kriterijai yra labai platūs ir įvairūs, ir to tikrai nereikia bijoti, viskas yra tam, kad pasirinkta keptuvė būtų patogi, praktiška ir ilgaamžė. 

Tad į ką reikėtų atsižvelgti renkantis ir perkant keptuves? Visų pirma reikia žinoti kokiai viryklei renkate keptuvę ir ar norėsite ją naudoti orkaitėje. Namuose naudojamų viryklių tipai yra įvairūs: indukcinės, dujinės, stiklo keramikinės, elektrinės. Nuo turimos viryklės tipo gali priklausyti kokią keptuvę teks pirkti, nes ne visos keptuvės yra tinkamos indukcinėms viryklėms ar dėti į orkaites, daug kas priklauso nuo keptuvių dugno sudėties, rankenų tipo ir pačios keptuvės dangos, o jų tikrai nemažai: ILAG, ERGOS, Fusion, Quantanium ir t.t., jos skiriasi savo sudėtimi, galimybėmis ir sluoksnių kiekiu. 

Taip pat svarbu yra ir keptuvės dydis. Vienam asmeniui tikrai nereikia keturių asmenų šeimai skiriamos keptuvės, o didesnė šeima, taip pat neišsivers su mažyte keptuve. Vienam asmeniui visiškai užteks 24 cm diametro keptuvės, o šeimai būtų geriau 26 cm ar 28 cm diametro keptuvės, nors yra ir didesnių, tačiau tokioms didelėms keptuvėms taip pat reikėtų ir pakankamai didelių kaitviečių, tam kad gaminti būtų patogu. Be kita ko, keptuvių paskirtis yra ne mažiau svarbi, lietinių keptuvės nepirksite kepti kotletams, o paella keptuvė visai nebus naudinga norint troškinti daržoves. Tad reikia gerai žinoti kam naudosite keptuvę, nors geriausia turėti blynų keptuvę ir kelias skirtingų dydžių universalias keptuves, protingiausias pasirinkimas, šiek tiek gilesnės ar gilios keptuvės, nes jos praplečia gaminimo su vienu indu galimybių sąrašą, o mėsos mėgėjams praverstu griliaus keptuvė, kurioje puikiai iškepsite sultingą steiką. Turint kelias keptuves ir naudojant jas pakaitomis, įvairiais atvejais galima pagaminti optimalius maisto kiekius ir ilgesniam laikui išaugoti keptuves. 

Pasiruošus pagal tokius kriterijus telieka nuspręsti kiek galite skirti keptuvės biudžetui. Perkant pigias ar ne profesionales keptuves tikrai nesutaupysite, jų patvarumas nebus labai geras, tad jas gali prireikti keisti dažniau, ypač jeigu daug gaminate. Sutaupysite daugiau pirkdami profesionalios gamybos keptuves, kurias galima naudoti ir buityje. Tokios keptuvės tikrai nėra brangios, bet jų kokybė ir galimybės yra daug geresnės nei paprastų, o ir gaminti bus maloniau žinant, kad turite kokybišką gaminį.

Grįžti