Patarimai, kaip išsirinkti profesionalią indaplovę

Patarimai, kaip išsirinkti profesionalią indaplovę

Kurią indaplovę išsirinkti? Indaplovė Jūsų maisto tiekimo verslui reiškia kur kas daugiau nei tik švarius indus, tiesa? Spindinčios lėkštės ir įrankiai yra įvaizdžio dalis, o sklandus virtuvės darbas padės sutaupyti laiko ir pinigų, todėl toliau galėsite sėkmingai plėtoti savo verslą. Plaunant indus rankomis tokių rezultatų greičiausiai nepasieksite, todėl pateikiame patarimus, į ką verta atsižvelgti, kad rinkdamiesi indų plovimo mašiną rastumėte sau tinkamiausią variantą.
 
Yra 4 indaplovių tipai:
 
1. Pobarinės indaplovės. Dažniausiai tai indaplovės su iš viršaus į apačią atverčiamomis durelėmis, puikiausiai tinkančios taupant vietą, bet norint profesionalaus ir efektyvaus plovimo.
2. Kupolinės indaplovės. Šie įrenginiai sukurti taip, kad vos atidarius ir uždarius dangtį, greitai ir patogiai būtų pakraunami ir išplaunami dideli kiekiai indų.
3. Konvejerinės indaplovės. Itin didelio plovimo našumo reikalaujantiems vartotojams geriausias sprendimas yra konvejerinės indaplovės, įprastai montuojamos būtent plovimui skirtose zonose – čia nešvarūs indai tiesiog dedami ant judančios juostos.
4. Puodaplovės - specializuoti įrenginiai, skirti virtuvės inventoriaus plovimui. Puodaplovės pritaikytos puodų, keptuvių, padėklų ir skardų (Europinio standarto), termo dėžių, krepšių plovimui, todėl puikiai tinka kepykloms, mėsinėms, didelėms virtuvėms ir visur, kur plaunami dideli kiekiai specifinių indų.

Plačiau apie kiekvieną indaplovių tipą
Pobarinė indaplovė
Kokio dydžio?
Atsižvelgiant į turimą erdvę, galima rinktis mažesnių ar didesnių matmenų pobarines indaploves, kurios skirstomos pagal kasetės dydį: 350x350mm, 400x400mm, 450x450mm, 500x500mm. Indaplovės su nuotekų siurbliu gali būti pajungiamos net jeigu nuotekų vamzdis yra sienoje, o ne grindyse.
 
Kokius indus plauna?
Mažos (350x350mm, 400x400mm) pobarinės indaplovės dažniausiai yra skirtos stiklo plovimui, o vidutinės ir didesnės tinka ir lėkščių bei įrankių plovimui. Didelės (500x500mm) pobarinės indaplovės maksimalus plaunamo indo aukštis gali būti 290-320mm.
 
Koks tokios indaplovės darbo našumas?
Tokia indaplovė gali išplauti iki 540 lėkščių per valandą, plovimo ciklas trunka 2-3 minutes, o vanduo gali būti dalinai arba pilnai pakeičiamas kiekvieno ciklo metu. Atsižvelgiant į turimą erdvę, galima rinktis mažesnių ar didesnių matmenų pobarines indaploves, kurios skirstomos pagal kasetės dydį: 350x350mm, 400x400 mm, 450x450mm, 500x500mm.
 
Kam skirtos?
Pobarinės indaplovės puikiai tarnaus ten, kur reikia profesionalaus ir efektyvaus plovimo, bet vietos nėra itin daug. Jeigu Jūsų kavinė patiekia maždaug 100 patiekalų per valandą (vidutiniškai patiekiant tiek patiekalų surenkami 35 padėklai indų plovimui), tuomet šis indaplovės tipas gali patenkinti Jūsų poreikius.
 
Kupolinė indaplovė su padavimo ir išėmimo stalu, spaudiminiu dušu
 
Kokio dydžio?
Vidutinio dydžio kupolinės indaplovės talpina 500x500mm dydžio indų kasetes, o didelės – 600x600mm. Kupolinės indaplovės montuojamos vienoje linijoje su kita technika arba, taupant vietą, statomos į kampą su pakrovimo-iškrovimo stalais.
 
Kokius indus plauna?
Tai universalios indaplovės, kuriose gali būti plaunamos stiklinės, taurės, lėkštės, įrankiai – priklausomai nuo keičiamos kasetės pasirinkimo. Didesnių matmenų kupolinėse indaplovėse būna ir papildomas intarpas standartinio dydžio padėklams ir skardoms plauti.
 
Koks tokios indaplovės darbo našumas?
Tokia indaplovė gali išplauti iki 1050 lėkščių per valandą, plovimo ciklas trunka 2-3 minutes.
 
Kam skirtos?
Esant dideliam nešvarių indų kiekiui, šio tipo indaplovės užtikrina efektyvų ir sklandų indų plovimo procesą – įdėjus kasetę su indais ir uždarius dangtį, indaplovė pradeda veikti automatiškai. Tad šis variantas tinkamas jeigu Jūsų virtuvė tiekia vidutiniškai 500 maisto porcijų per valandą.

Konvejerinė indaplovė su padavimo ir išėmimo stalu

 
Konvejerinės indaplovės
Kokio dydžio?
Konvejerinės indaplovės išpildo didžiausius poreikius. Tai dideli ir ypač galingi įrenginiai, montuojami specialiai indų plovimui pritaikytoje erdvėje kartu su pakrovimo stalais ar slenkančiomis juostomis. Konvejerinių indaplovių dydžiai varijuoja nuo didelių, išplaunančių 64-98 vnt. 500x500mm dydžio kasečių per valandą, tačiau taip pat yra ir kompaktiškesnių modelių, kurie gali apdoroti 55-80 kasečių per valandą.
 
Koks tokios indaplovės darbo našumas?
Išplauna iki 3000 lėkščių per valandą, plovimo ciklas trunka 2-3 minutes.
 
Kokius indus plauna? 
Tai universalios indaplovės, kuriose gali būti plaunamos stiklinės, taurės, lėkštės, įrankiai – priklausomai nuokeičiamos kasetės pasirinkimo. Šio tipo indaplovės skirtos daug klientų aptarnaujančioms maitinimo įstaigoms (pvz., valgyklose, ligoninėse). Įrenginiai taupiai naudoja elektros energiją, o plovimo nustatymus lengva valdyti. Galima rinktis aukštos ar žemesnės temperatūros vandenį naudojančius modelius.
 
 
Kokio dydžio?
Tai puikiai suplanuoti įrenginiai su durelėmis. Puodaplovės išpildys tobulos specifinio inventoriaus švaros poreikį, bet neužims daug vietos. Galima rinktis puodaploves su skirtingomis kasetėmis: nuo 550x590mm iki 1300x690mm. Į šias kasetes gali būti pakraunamas įvairaus dydžio inventorius.
 
Koks yra puodaplovės darbo našumas?
Puodaplovių našumas 10-30 kasečių per valandą. Plovimo ciklas trunka 3-6 minutes, didesni modeliai turi ir 7 ar 9 minučių pasirinkimą.
 
Kokius indus plauna?
Puodaplovėse plaunami įvairūs puodai, keptuvės, krepšiai, įrankiai, tara, laboratorijos indai ir t.t., pridedamoje specialioje kasetėje talpinamos kepimo skardos, kurių matmenys – 400x600mm. Kitaip tariant, tai specializuotos indaplovės, skirtos virtuvėje naudojamo inventoriaus švarai užtikrinti. Plaunamų indų aukštis, priklausomai nuo modelio – 400-800mm.
 
Kam skirtos?
Idealiai tinka ten, kur būtina palaikyti specifinio inventoriaus švarą. Puodaplovėmis naudojasi: kepyklos, mėsinės, didelės virtuvės ir net laboratorijos. Mūsų gausiame asortimente rasite tik aukščiausius kokybės standartus atitinkančias indaploves.
 
Atsižvelgdami į šiuos patarimus, galite nuspręsti, kokio tipo indų plovimo mašina tiktų Jūsų virtuvėje, o mes Jums padėsime pasirinkti optimaliausiai tinkantį įrenginį.
Grįžti