Skaniausiai rūkyta, kai paties padaryta

Skaniausiai rūkyta, kai paties padaryta

Patys sprendžiate ką valgote
Virtuvė tai vieta gaminti skanius ir aromatingus patiekalus. Norėdami užtikrinti savo ir savo šeimos sveikatą ir tinkamą mitybą, kiekvieną dieną stengiamės patiekti sveikus ir gardžius patiekalus. Tačiau tai nėra taip lengva, kaip gali pasirodyti. Parduotuvėse mūsų nebetraukia rūkyta produkcija, šiais laikais yra vis sunkiau ir sunkiau rasti kokybiškai paruoštų,  natūralių mėsos ar žuvies produktų. Laimei, dabar patys galime pasigaminti rūkytų produktų, kurie nėra prisotinti bereikalingų chemikalų. „BORNIAK“ kompanija siūlo pajusti natūralų ir abejingų nepaliksiantį rūkytų produktų skonį. Tai produktai paruošti remiantis tradiciniais rūkymo metodais, kurie jau tapo retenybe. Jų sodrus skonis ir malonus aromatas, dabar yra pasiekiami visai lengvai, net ir mažas sodelis gali tapti puikia pradžia jūsų kelyje susipažinti su tikru rūkymu. Rūkyklos, jų priedai ir aksesuarai, šie trys dalykai reiškia viską kas yra geriausio kalbant apie puikų skonį ir nuostabius aromatus. Rūkymas atskleidžia daug kulinarinių galimybių ir suteikia progą sukurti naujų receptų. Tai tikrų tikriausias sveikatingumo pavyzdys, juk rūkant nėra nei konservantų, nei alergenų ar chemikalų, tai šimtaprocentinai natūralūs produktai ir jų gaminiai. 

Įkvėpta tradicijų
Rūkymas tai tikro skonio esmė, o „BORNIAK“ kompanija suteikia galimybę patiems tai pajusti.  Ir skoniui ir sveikatai, tradiciniai produktų rūkymo būdai yra geriausi, o naujos rūkyklų technologijos tradicijas tik dar labiau sustiprina. Šios rūkyklos ir jų priedai yra ilgaamžiai, efektyvūs ir lengvai naudojami, trumpai tariant, tai tradicijų ir modernumo visuma.

Viskas apie žuvies rūkymą žvejams ir žuvies mėgėjams 
Žuvies išdarinėjimas ir paruošimas yra varginantis procesas, tačiau rūkymas tai palengvina. Nesvarbu ar tai būtų riebi ar liesa, didelė ar maža, supjaustyta ar pilna žuvis, rūkymas tinka visiems jos tipams ir yra puiki alternatyva jau įprastais tapusioms keptoms ar ant grilio paruoštoms žuvims. Tad prisijunkite prie naujovių! Galėsite išdidžiai mėgautis nuostabiais namie rūkytos žuvies skoniais ir nustebinti ne tik save bet ir savo šeimą ar draugus. Profesionalus rūkytų produktų skonis prieinamas kiekvienam, nereikia būti įgudusiu, kad pasigamintumei rūkytos produkcijos. Prieš rūkymą žuvį galima paruošti dviem būdais: palaikyti uždengus druska arba pamerkti į sūrymą. Uždengiant druska, priklausomai nuo dydžio ar porcijos, druskos kiekis ir žuvies laikymas joje gali trukti nuo 6 iki 12 valandų. Pamerkiant į sūrymą svarbu išmatuoti druskos kiekį vandenyje pagal žuvies svorį, vienam kilogramui žuvies dažniausiai reikia nuo 60 iki 100g druskos 1ltr vandens. Sūryme ji laikoma apie tris valandas, priklausomai nuo norimo rezultato. Žuvį ištraukus iš sūrymo geriausią ją nusausinti ir pakabinti, kad išdžiūtų, drėgna žuvis rūkant keps vietoj to, kad rūktų. Šie, prieš rūkymą atliekami procesai žuviai suteikia papildomo skonio ir geresnę tekstūrą. Karštai rūkyta žuvis: 90°C temperatūroje rūkykite 30-90 minučių. Apykarštis žuvies rūkymas: I etapas – 1-3 val. rūkykite 50 - 60°C temperatūroje; II etapas – padidinkite temperatūrą iki 70 – 90°C, taip, kad žuvies vidinė temperatūra nebūtų didesnė nei 68-70°C (naudokite išorinį termometrą). Šaltai rūkyta žuvis: kelias dienas žuvį rūkykite iki 30°C temperatūroje. Naudodami šį metodą šaltais dūmais rūkykite kasdien apie 6-12 val. Ilgais intervalais, užtikrindami, kad generatoriuje yra rūkymo drožlių.

Rūkymas medžiotojo virtuvėje 
Medžiotojai visuomet turėjo prieigą prie šviežios žvėrienos, tad medžioklė ir rūkymas buvo neatskiriami nuo seniausių laikų. Iki šiol rūkymas užimdavo labai daug laiko, medžiotojai miške praleidę ne vieną dieną ar naktį turėdavo vargti norėdami paruošti rūkytus produktus. Tačiau šių rūkyklų dėka tai taps tikru malonumu. Be didesnių pastangų rūkyti galėsite vieną, du, tris, keturis  ar net daugiau kartų per mėnesį. Tai tikrai užtikrins šviežiai rūkytų dešrelių ar kumpių atsargas jūsų namuose.

Rūkymo technikos
Rūkyklų tipai skiriasi, kaip skiriasi ir rūkyti produktai. Kiekvienas mėgsta skirtingus skonius, o ir produktų išvaizda yra ne mažiau reikšminga. Kad gautum geriausius rezultatus, yra svarbu naudoti tinkamus produktus ir geras rūkymo technikas. Dažniausiai naudojama rūkymo technika yra karštasis rūkymas, kuris turi du pogrupius: šiltą arba karštą rūkymą.Rūkant šiltai palaikoma 22-45˚C temperatūra, drėgmė 70-90%, taip rūkomi produktai netenka labai mažai, daugiausiai 10% pirminio svorio. Toks procesas užima nuo 4 iki 48 valandų, juo paruošti produktai sukietėja iš išorės, taip apsaugodami vidų. Karštas rūkymas, kaip galima suprasti iš pavadinimo, yra atliekamas aukštesnėse temperatūrose, dažniausiai trimis etapais. Pirmiausia produktas yra sudžiovinamas, įprastai nenaudojant dūmų. Šis etapas užtrunka nuo 10 iki 40 minučių ir yra laikomas tinkamu paruošimu rūkymui, kuris vyks 40-60˚C temperatūroje. Produktas 30-90 minučių yra intensyviai rūkomas, tai jam suteikia tinkamą spalvą, skonį ir aromatą. Paskutinis etapas užbaigia rūkymo procesą iškepdamas produkto išorę, jis vyksta 90˚C temperatūroje ir trunka apie 20 minučių. Karšto rūkymo metu produktai netenka daugiausiai 12% pirminio svorio. Trečiojo etapo prailginimas, tai šiek tiek pakoreguota karšto rūkymo technika, dažniausiai naudojama rūkant dešreles. Šis pakeitimas proteinams esantiems mėsoje suteikia pakankamai laiko koaguliuoti, o dešrelės įgauna malonią tekstūrą ir tinkamą apdirbimą. Kaip jau buvo minėta, alternatyva rūkymui karštose temperatūrose yra šaltasis rūkymas. Toks procesas vyksta 16-22˚C temperatūroje ir užima daug daugiau laiko, rūkymas gali trukti iki dviejų savaičių. Šis metodas dažniausiai atliekamas ryte, kai temperatūra yra žemesnė. Šaltai rūkyti produktai yra paruošiami tokiu būdu, nuo kurio produktai gali netekti iki 20% pirminio svorio, tačiau tai atsiperka aukščiausia spalvos ir tekstūros kokybe produkte. Tad nedelskite ir patys išbandykite rūkymą, ir jo teikiamus malonumus. Nėra nieko geriau, kaip pačiam pasigaminti aukštos kokybės patiekalus ir nustebinti visus savo sugebėjimais rūkant produktus.

Grįžti